TANDHYGIENIST

TANDHYGIENIST - FÖREBYGGANDE VÅRD AV DINA TÄNDER

Image

Vi jobbar i tandvårdsteam och du får nästan alltid träffa en tandhygienist vid undersökningen för att få råd och tips hur du kan bevara dina tänder friska.

En tandhygienist svarar för regelbundna undersökningar av munstatus. Det ingår också diagnostik och behandling av karies och tandlossningssjukdomar.

Tandhygienisten analyserar, utreder och dokumenterar behov av munhälsovårdande insatser och utvärderar insatta åtgärder. Exempel på utredningar är kostutredningar och analyser av saliven, som kan ge värdefull information om tillståndet i munhålan.

Tandhygienisten tar saliv- och bakterieprov, tar bort tandsten, beläggningar och överskott av fyllning, putsar och polerar. I samband med behandling kan tandhygienisten också ge smärtlindring.
En viktig del av arbetet är att informera patienten om vad man kan göra för att behålla en frisk mun, friska tänder och ett friskt tandkött.

ÖPPETTIDER

VÅRA ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag - Torsdag:   07.30 - 16.30
Fredag  :  07.30 - 13.30

Välkommen till oss

BOKA TID HOS OSS

Ring 090-77 74 74 så ordnar vi en tid för dig

På helgdagar, ring 0730-48 96 36 för att nå jourhavande privattandläkare.

TANDVÅRDREFORMEN

Sedan den 1 juli 2008 gäller det nya tandvårdsstödet. Det innebär att Försäkringskassan går in och ersätter kostnader över 3000 kr med 50 procent och kostnader över 15 000 kr med 85 procent.
© 2020 Tandläkare Eva Hellström. Alla Rättigheter Reserverade.